>> Menu
 
     
     
  HOME

CONTACT

- Organisatieadvies
- Interim Management
- Strategie en business plan
- Bedrijfsoverdracht
- Opdrachten

Brochure
 
     

 

 

Strategie en business plan

 
 


Een goede strategie en business plan staan aan de wieg van een optimale bedrijfsperformance. Een goed plan omvat niet alleen heldere en haalbare (doch taakstellende) doelstellingen, maar is ook concreet. Het toont de weg naar succes: de brug tussen plan en realiteit.

In het ondersteunen van organisaties bij het opstellen van strategische en business plannen maken we graag gebruik van de filosofie van de Balanced Scorecard . Echter zonder het format hiervan klakkeloos te willen/moeten volgen. Het gedachtegoed achter de Balanced Scorecard is breed en uitermate krachtig en geschikt om zowel de juiste doelstellingen als de weg naar een succesvolle realisatie te kunnen ontdekken en concretiseren.

Projecten op gebied van de Balanced Scorecard zijn nogal eens gefocusseerd op het management informatiesysteem dat daarbij wordt ontwikkeld om de geïdentificeerde kritische prestatie indicatoren in een geautomatiseerd systeem te kunnen genereren.

Volgens ons zit de kracht van de Balanced Scorecard primair in het ontdekken en ontwikkelen van een goede integrale hypothese waaruit dan desgewenst en relatief eenvoudig ook prestatie indicatoren kunnen worden gedestilleerd. Het motto van Ruwe Laar is daarom:

Meten is weten, maar sturen vereist voorwetenschap.

Voorwetenschap slaat daarbij op vooruit zien, het ontdekken van de kritische succesfactoren die in een vroegtijdig stadium aan de basis staan van uiteindelijk de financiële resultaten. Voorwetenschap slaat ook op wetenschap, een gedegen analytische zoektocht naar oorzaak-gevolg relaties Het resultaat van deze exercitie, waarbij uiteraard ook de nodige creativiteit kan/moet worden ingebracht, is een helder en toetsbaar inzicht in de concrete en voor een ieder herkenbare stuurvariabelen waar werkelijk op gemanaged kan worden om de geformuleerde doelstellingen ook inderdaad te gaan realiseren. Daar is het uiteindelijk ook om begonnen.

Benieuwd wat dit in uw organisatie betekent en te vernemen welke voordelen deze aanpak nog meer heeft, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.